Tältä näyttää Iso-Britannian ensimmäinen suomalainen päiväkoti

Iso-Britannian ensimmainen suomalaistyyppisen päiväkodin avajaisia juhlittiin Lontoon Islingtonissa joulukuussa 2022. Skandinaavisen designin alla on suomalainen opetussuunnitelma ja oppimisen iloa korostava leikkipedagogiikka, joka on nousussa maailmalla. 

Tässä päiväkodissa ei perinteisiä pulpetteja näe – ja sekös vanhempia ihastuttaa. Koulutuksen suurvallassa Iso-Britanniassa vanhemmat haluavat omilla lapsilleen uudenlaista koulutuspolkua. Perinteisen nuorena alkavan pänttäämisen sijasta lasten halutaan oppivan luontevammin leikin varjolla ja keskittyvän monipuolisesti erilaisten taitojen oppimiseen, kuten yhteistyön harjoitteluun, itseilmaisuun ja oppimaan oppimiseen, ja tähän suomalaisen varhaiskasvatuksen opetussuunnitelma ja pedagogiset menetelmät ovat parhaita mahdollisia.

Iso-Britannian ensimmäisen suomalaistyyppinen päiväkoti Nordic Star by FinlandWay® noudattaa suomalaista varhaiskasvatussuunnitelmaa ja päiväkoti on suunniteltu pohjoismaista design-perinnettä ja pedagogisia laatuvaatimuksia noudattaen. Brittiläisestä tyylistä poiketen pöydät ja tuolit eivät hallitse tiloja, vaan taaperosta eskari-ikään lapsilla on runsaasti tilaa leikkiä ja tilaa rytmittävät erilaiset leikkinurkkaukset, liikuntapisteet ja lukunurkat.  Tilojen väripaletti on rauhoittava ja esillä olevia kirjoja ja leluja vaihdellaan viikon teeman mukaan.

Opetussuunnitelma näkyy sisustuksen ja designin lisäksi päivittäisessä ohjelmassa, jonka fokuksessa ovat laaja-alainen osaaminen, kuten sosiaaliset taidot, medialukutaito sekä osallistuminen ja vaikuttaminen. “Suomessa sijaitseva pedagoginen tiimimme on huolehtinut oppisisältöjen yhteensopivuudesta brittiläisen opetussuunnitelman kanssa. FinlandWay-päiväkodissa sovellamme tieteeseen perustuvaa leikki- ja ilmiöpohjaista oppimista, joka on lapsille luontainen tapa oppia”, kertoo FinlandWayn toimitusjohtaja ja toinen perustajista Noora Laitio. 

Nordic Star by FinlandWayn® Lontoon Islingtonissa sijaitseva päiväkodissa juhlittiin virallisia avajaisia 2.12.2022. Lontoon Suomen suurlähettiläs Jukka Siukosaari kunnioitti tilaisuutta läsnäolollaan. Laadukas varhaiskasvatus on ajankohtainen puheenaihe Iso-Britanniassa, sen tärkeyttä on nostanut esillä muun muassa Walesin prinsessa Kate Middleton lanseeraamalla kampanjan, joka nostaa esille varhaislapsuuden merkitystä loppuelämään ja pyrkii vaikuttamaan asenteisiin.

 

Lisätietoja antaa:
Noora Laitio, toimitusjohtaja
noora@finlandwayschools.com
+44 7934 574242

Franchise with us

Are you interested in transforming your existing school into a FinlandWay® School or would you like to talk about franchising with us?

Join FinlandWay

Are you looking for a FinlandWay® School for your child? You can find our current locations below.